lunes, 30 de mayo de 2011

Perills potencials del camps electromagnètics. Parla el Consell d'Europa


El Consell d'Europa aprova el document "Perills potencials del camps electromagnètics".


En la reunió del 27-05-2011 a la ciutat de Kiev, l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa ha aprovat el document "Perills potencials dels camps electromagnétics i els seus efectes sobre el medi ambient" en el qual es demana als governs europeus que prenguen les mesures raonables per "reduir l'exposició als camps electromagnètics, especialment a les freqüències de ràdio dels telèfons mòbils" i sobre tot l'exposició dels infants i joves que són els col·lectius més propensos a patir tumors cerebrals.
 
Recomanacions que inclou:


8.1.4. Parar especial atenció a les persones "electrosensibles"

8.2.1. Establir umbrals de prevenció per als nivells d'exposició a llarg termini a les microones en totes les àrees d'interior, d'acord amb el principi de precaució, sense sobrepassar  0,6 volts per metre, i a mitjà termini reduir l'emissió a 0,2 volts por metre.

8.3.2. Establir, per als infants en general i en particular en aules i escoles,  la preferència per a la connexió a internet per cable,  i regular estrictament l'ús de telèfons mòbils pels escolars en l'àmbit escolar.

8.4.3. Reduir els valors límit per a les antenes de retransmisió de conformitat amb el principi ALARA  (radiació tan baixa com raonablement es puga) i instal·lar sistemes de seguiment exhaustiu i continu de totes les antenes

8.4.4. Determinar els llocs d'ubicació de qualsevol  nou projecte GSM, UMTS, WiFi o antenes WiMAX no sols d'acord amb els  interessos de les operadores, sinó consultant als governs locals i regionals, als residents locals i les associacions de ciutadans

Cada dia que passa és més evident la necessitat d'establir regulacions i controls basats en estandards europeus per protegir la salut dels ciutadans, i acabar amb les pretensions de les operadores de fer negoci com si operaren en la selva on elles són el lleó i els ciutadans els que paguem i fen de conill d'índies.

Vegeu document íntegre (en anglés) clicant ací

No hay comentarios: